fbpx

Dagbesteding Indoorspeeltuin Plezier

Wat houdt de Dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier in?

Hayler Tamboer heeft jaren gewerkt met jongeren die door verschillende redenen niet meer naar school konden. Als dagbesteding werd er onderwijs gegeven, maar al snel merkte hij een gat tot de arbeidsmarkt.

Wat als het leren niet meer lukt, of een diploma is behaald?
De mogelijkheden bleken zeer beperkt. Dit gat wilde Hayler Tamboer en Jeroen Verhoeven graag opvullen, het idee van Indoorspeeltuin Plezier was geboren. Een indoorspeeltuin biedt verschillende mogelijkheden om ervaring op te doen zowel op werkgebied als op sociaal gebied.
We hebben een restaurant waar er heerlijke broodjes en andere maaltijden bereid worden en we hebben de entree waar er wordt afgerekend en informatie wordt verstrekt.
Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor de jongeren, u kunt denken aan;
Eten uitserveren, bestellingen opnemen, maaltijden klaarmaken, afwassen, werken volgens de HACCP regels, catering, mensen ontvangen en werken achter de kassa.
Ook zijn er nog andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het bijhouden van social media of het schoonhouden van de indoor speeltuin.

Op deze manier ontwikkelen de jongeren een scala aan nieuwe vaardigheden, zoals contact maken met klanten, samenwerken en onderdeel zijn van een team, elkaar aanspreken en aanspreekbaar zijn, initiatief nemen, schoon werken, veilig werken, secuur werken, verantwoordelijkheid dragen en nemen, omgaan met een kassa, koken, werken met verschillende apparatuur (koffiezetapparaat, afwasmachine, keukenmachine enz.) en noem het maar op.

Er zijn verschillende begeleiders aanwezig die zowel individueel als in kleine groepjes de jongeren helpen. Het kan zijn dat er veel begeleiding nodig is, maar er is ook zeker plek voor jongeren die af en toe wat aansturing nodig hebben. De zorg wordt op maat geleverd. Het kan zijn dat er alleen vraag is naar werkervaring op doen, maar dit kan ook in combinatie met onderwijs wat Plezier op een locatie vlakbij biedt.

Dagbesteding Leertraject

Eerst was er het idee van de indoor speeltuin met werkplekken voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ontstaan.
Hayler Tamboer heeft jaren deze jongeren begeleid en als dagbesteding vaak onderwijs gegeven. Er bleek toen weinig doorstroom te zijn naar de arbeidsmarkt. Nu het idee van werkplekken creeren bij de Indoorspeeltuin plezier concreet is geworden hebben we gemerkt dat er nog wel vraag is naar de mogelijkheid om nog een stukje educatie te krijgen.

Vlakbij de indoorspeeltuin Plezier hebben wij in Soesterberg een ruimte waar we een stukje educatie willen bieden. Dit kan dus ook in combinatie met werkervaring opdoen bij de indoor speeltuin. Zo kan het zijn dat 5 dagen werken of 5 dagen een leertraject volgen te veel is en het bijvoorbeeld fijn werkt om het om en om te doen, of een uurtje tussendoor.

Het kan zijn dat er geen passende educatie is of dat er sprake is van een tijdelijke uitval op school!
Wij leveren hier geheel zorg op maat. zowel bij de invulling van het leertraject als het soort educatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kind door tijdelijke uitval op school werkt uit dezelfde lesstof van school. Ook is het mogelijk om certificaten te halen via het  IVIO. De lesstof wordt door Plezier aangeschaft en we zullen bij Plezier samen werken naar het examen toe. Dit wordt in kleine groepen van maximaal 6 jongeren gedaan.

Naschoolse Begeleiding

Vlakbij de indoorspeeltuin, hebben wij een ruimte waar overdag onderwijs wordt gegeven en daarnaast ruimte is voor de naschoolse begeleiding(Rademakersstraat ). Hier wordt zowel individueel als in kleine groepjes gespeeld, contact gemaakt met leeftijdsgenoten en er wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen.
Deze persoonlijke leerdoelen worden samen met de begeleiders, ouders en de kinderen opgesteld.
Het op zoek gaan naar de passies, interesses en de ontelbare kwaliteiten van de kinderen willen we graag met elkaar doen. We willen niet werken aan vooropgestelde doelen maar deze reis met elkaar maken, want leren doe je met Plezier als het vanuit jezelf komt. Net zoals klimmen in de indoorspeeltuin zal dit gaan met vallen en opstaan, maar komen we er altijd sterker uit.

Meer info

Ambulante Begeleiding

Wij bieden bij Plezier ook Ambulante begeleiding.

Het kan zijn dat uw kind bijvoorbeeld ondersteuning nodig heeft op school of thuis.
Wij bieden hier zorg op maat. Zo kan er bijvoorbeeld ondersteuning nodig zijn bij bepaalde vakken op school zoals de vrijere lessen (gym, koken, handenarbeid) of pauzes.

Meer Info

Meer informatie over dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier? Stuur ons een berichtje!

  Je Voornaam*

  Je Achternaam*

  Je Email*

  Je Mobiele nummer*

  Je Woonplaats

  Je bericht

  [wpgdprc "Vink de Checkbox aan om door te gaan! Door de nieuwe wet (Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) moet je akkoord gaan dat wij van Indoorspeeltuin Plezier jouw ingevulde gegevens in dit formulier mogen gaan verzamelen en gebruiken om contact met je op te nemen."]